Следвайте Гласове в ТелеграмБившият словашки премиер Роберт Фицо, който се очаква

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБившият словашки премиер Роберт Фицо, който се очаква
Коментари Харесай

Потенциалният словашки премиер: Украйна е сред най-корумпираните страни в света. Членството ѝ в ЕС е илюзорно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бившият словашки министър председател Роберт Фицо, който се чака да завоюва изборите този уикенд, съобщи, че присъединението на прилежаща Украйна към Европейския съюз е далечна вероятност заради продължаващата война, корупцията и минусите във връзка с демокрацията, заяви Ройтерс.

Фицо, който даде обещание да спре доставките на словашки оръжия за източната си съседка и заема по-проруска позиция от множеството западни съдружници във връзка с спора, води в изследванията на публичното мнение преди изборите на 30 септември. Вижданията му за войната в Украйна, както и за някои европейски въпроси, съответстват с тези на унгарския водач Виктор Орбан, което усилва опцията за по-широк съюз в Европейски Съюз и НАТО, в случай че партията на Фицо " Смер - Социална народна власт " образува идващото словашко държавно управление.

" Категорични сме, че е илюзорно да се занимаваме с този въпрос в миг, когато в Украйна тече яростен боен спор ", отговори Фицо в имейл на въпроса дали поддържа участието на Украйна в Европейски Съюз и започването на договаряния за влизане в съюза тази година.

" В бъдеще може да си представим, че Украйна може да има най-тясното допустимо съдействие с Европейски Съюз, в това число и участие в блока. За тази цел обаче тя би трябвало да извърши изискванията както всички останали страни, изявили предпочитание да се причислят ", сподели той. " Всички знаем, да вземем за пример, че Украйна е измежду най-корумпираните страни в света и сегашният режим на държавното управление е надалеч от демократичните стандарти ", добави Фицо.

Страните от Европейски Съюз ще решат през декември дали да разрешат на Украйна да стартира договаряния за присъединение, за което е нужна единомислещата поддръжка на всички 27 страни членки, само че съгласно дипломати е допустимо Унгария да е срещу. Фицо не сподели съответно, че ще се опълчи на започването на договарянията. Макар да не отхвърля изцяло бъдещия път на Украйна към Европейски Съюз, Фицо повтори, че Словакия ще наложи несъгласие на участието на Украйна в НАТО, в случай че тя бъде поканена в бъдеще, защото Русия е срещу това.

" Ние не желаеме Трета международна война ", сподели той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР